Help ons na inbraak dierenopvang

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Al onze donaties zijn gestolen, wie helpt ons? 

De zonnige start van een Paasweekend is op onze opvang locaties in IJmuiden bruut verstoord. Op de Heerenduinweg, waar zowel ons Knaagdierencentrum als Kerbert Dierentehuis zijn gehuisvest, hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee inbrekers meer dan flink huisgehouden. Nadat ze over het hek waren geklommen, de kozijnen vernielden, is nagenoeg elke kast en bureaulade opengetrokken en op de grond gesmeten. Op zoek naar? Waardevolle zaken? Normaal gesproken is er slechts wat handgeld aanwezig. Echter de afgelopen week waren juist de twee donatie boxen goed gevuld en door de Corona-maatregelen en de Paasdagen nog niet afgestort bij de bank.

Geweldadige inbraak met veel schade

Niets was echter veilig voor deze inbrekers. Met een hakbijl hebben ze de uiteindelijk best goed verstopte kluis uit het keukenkastjes gesloopt en opengeslagen. Alle donaties in een klap weg!

Voor de aanwezige dieren moet het een hel zijn geweest, midden in de nacht op een tijdstip dat alles rustig en vredig is een oorverdovend, niet thuis te brengen herrie van laden die op de grond werden gegooid, het geluid van metaal op metaal van het slaan van de hakbijl op de kluis, de lichtflitsen van de zaklampen. Anderhalf uur lang een helse herrie. De honden en katten moeten enorme angsten gehad hebben in hun hokken waar ze niet uit konden om te vluchten. Ze zijn nog steeds van slag, onrustig en angstig en inmiddels zijn door de stress ook een aantal katten ziek geworden. Onze huiskat die los door het asiel loopt, is nog steeds van slag en verstopt zich veel en eet niet zo goed, terwijl ze normaal gesproken een ‘Holle Bolle Gijs’ is. 


Wij kunnen het nog maar moeilijk bevatten, zo’n zinloze daad. De schade die we hebben om alles weer te herstellen zal behoorlijk in de papieren lopen. Geld dat we natuurlijk liever aan de dieren besteden. Daarnaast een dubbele strop dat we ook de mooie Paasopbrengst van de donatieboxen nog eens kwijt zijn.

Help jij ons mee met een financiele bijdrage? Alvast bedankt namens het hele team en de dieren! De politie doet onderzoek, laten we hopen dat de daders opgepakt kunnen worden. In de tussentijd gaan wij de schade herstellen. De meeste dieren in het asiel zijn al een keer in de steek gelaten door de maatschappij en hebben nu nogmaals een deuk in hun vertrouwen opgelopen. Onze teams gaan er nu heel hard aan werken om het vertrouwen van deze dieren in mensen weer opnieuw te bouwen. ❤